De havenbus

Hoe werkt de havenbus?

Het gebruik van de bus staat open voor iedereen die op de één of andere manier in de haven van Zeebrugge te werk gesteld wordt. Wel loopt deze reservatie via de werkgever. Dit zijn dus de bedrijven zelf voor hun werknemers, de interimkantoren voor de interimkrachten, de onderwijsinstellingen voor de deeltijds werkende scholieren. De plaats moet gereserveerd worden. Het is niet mogelijk om op de bus te stappen indien de chauffeur niet beschikt over de reservatiegegevens van de betreffende persoon.

Wie kan een plaats reserveren op de bus?

Enkel de werkgever kan plaatsen reserveren. In principe zal dit voor de interimkrachten de interimkantoren zijn en voor vaste werknemers de bedrijven. De plaatsen voor de deeltijds werkende scholieren zullen gereserveerd worden via de onderwijsinstelling. Om individuele reservaties vanuit Brugge te maken, moet er eerst een login worden aangevraagd. Indien het bedrijf de online reservering op het extranet plaatst, is het ook mogelijk dat werknemers individueel reserveren. Voor de reservatie van busjes (8 personen) met als vertrekplaats Brugge, Blankenberge, Knokke-Heist of Oostende, dient de werkgever rechtstreeks te reserveren bij Group Caus. De factuur wordt steeds naar de werkgever gestuurd.

APZI coördineert het project. Sedert 1 juni 2009 wordt deze dienstverlening uitgevoerd door Group Caus. Wie wil gebruik maken van de havenbus dient een aanvraag in. Behalve dat men zich akkoord verklaart met de gehanteerde prijzen en de afspraken rond gebruik en beschikbaarheid, zijn er geen voorwaarden.