De Havenbus

Hoe werkt De Havenbus?

Het gebruik van De Havenbus staat open voor iedereen die op de één of andere manier in de haven van Zeebrugge tewerkgesteld wordt. De plaats moet wel gereserveerd worden. Het is niet mogelijk om op de bus te stappen als de chauffeur niet beschikt over de reservatiegegevens van de betreffende persoon. Zowel de werkgever als de werknemer kan een plaats reserveren.

 • Reservatie door de werkgever:

  Indien de werkgever hiervoor kiest, kan de reservatie verlopen via de werkgever (vaak de HR-dienst). In principe zal dit voor de uitzendkrachten het uitzendkantoor zijn en voor vaste werknemers het bedrijf. De plaatsen voor de deeltijds werkende scholieren zullen gereserveerd worden via de onderwijsinstelling. Om individuele reservaties te kunnen maken, dient u eerst een login aan te vragen via info@apzi.be. Na ontvangst van uw inloggegevens kunt u via de website inloggen in de boekingstool om ritten te boeken voor uw werknemers.

  Voor de reservatie van extra busjes (8 personen) dient de werkgever rechtstreeks te reserveren bij Gino Tours – Keolis Belgium via deze link. Een extra bus kan aangevraagd worden tot ten laatste 16 uur op de werkdag voor de rit. Dit zijn busjes die volledig afgehuurd worden door het bedrijf en die vertrekken op het uur dat het bedrijf wenst. De vertrekplaats moet nog steeds in de regio Oostende - Brugge - Knokke liggen. Afstapplaats kan enkel een bedrijf in de haven van Zeebrugge zijn.

  Op het einde van de maand ontvangt de werkgever een factuur met een detailoverzicht van alle ritten. Deze kosten zijn voor het bedrijf 120% fiscaal aftrekbaar.

  Is uw bedrijf nog niet opgenomen in het traject van De Havenbus? Contacteer APZI om het adres te laten toevoegen aan de haltelijst. De enige voorwaarde is dat het bedrijf in de haven van Zeebrugge gevestigd is.

 • Reservatie door de werknemer:

  Elke werknemer in de haven van Zeebrugge kan ook rechtstreeks een ritje boeken via De Havenbus app. In de app kan de gebruiker zijn op- en afstapplaats en uur kiezen. Na betaling is hij zeker van zijn zitje. De werknemer wordt op het gekozen tijdstip dan voor de deur van zijn onderneming afgezet. Deze optie wordt vaak gebruikt indien de werkgever het boeken niet op zich kan/wenst te nemen. De werkgever heeft op deze manier geen administratie te vervullen.

Staat je werkgever nog niet in de lijst?

Staat je werkgever nog niet in de lijst met afstapplaatsen? Neem dan contact op met je HR-dienst. Zij kunnen aan APZI vragen om een nieuwe afstapplaats op te nemen in de lijst.

De Havenbus app is terug te vinden in de app store:

Apple App Store badge Google Play badge

APZI coördineert het project. Sedert 1 april 2020 wordt deze dienstverlening uitgevoerd door Gino Tours – Keolis Belgium.